Schnitzel med blomkål och broccoli-mos
2017-01-26 - 17:13:34
Schnitzel är en rätt som kan te sig i olika former, den kan göras på kalv, kyckling eller fläskkött och serveras med olika tillbehör. Vi ville göra vår tolkning och valde att servera med jordiga smaker i form av blomkål och broccoli. Till detta rundade vi av med en örtsås, och självklart finns citron med på ett hörn.
Du behöver:
Till schnitzel och moset:
600g skinkschnitzel
500g blomkål
300g broccoli
Citron (mängd efter antal portioner)
1 st grönsaksbuljong
Salt och peppar
Till såsen:
4 dl Chreme fraische
1 kruka dragon
1 kruka persilja
Salt och peppar
Till paneringen:
Mjöl
Ägg
Ströbröd
1-2 tsk senap (vi valde Västervikssenap)
Gör såhär:
Koka broccolin och blomkålen i en kastrull med vatten och salt. Använd chreme fraiche till såsen, hacka dragon och persilja och blanda. Ha i valfri mängd örter efter smak. Salta och peppra såsen, blanda och låt vila i kylskåp fram till servering. Ta fram köttet. Vi valde att banka ut det för att det skulle bli extra mört. Salta och peppra köttet innan paneringen. Häll mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik. Blanda ner ägg tillsammans med senap i en djup tallrik. Vänd köttet i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd. Se till att täcka köttet väl. Stek schnitzeln ca 2,5-3 minuter på vardera sida tills du får en gyllenbrun yta. Kom ihåg steka i rikligt med smör! Stompa till sist blomkålen och broccolin.
Vi gjorde det till ett mos, men kan absolut serveras med större stycken av blomkål och broccoli.
Dags att lägga upp, ha gärna med en skiva citron för extra smak!
Smaklig måltid!


Kommentarer!