En härlig pyttipanna
2016-10-11 - 15:00:00
Pyttipanna, en folkhemsklassiker som vi träffar på överallt. En god rätt i sin enklaste form och som även öppnar upp för egna tolkningar. Vi på Majo gillar rustik mat, så att ge oss på att göra en tolkning på pyttipanna såg vi som en självklarhet. Och vi vill verkligen rekommendera att du tar dig tid och gör den själv från grunden då resultatet och smakerna blir så oerhört mycket bättre!
Du behöver:
ca 500 g potatis
1 rödlök
1 paprika (valfri sort)
1 bukett broccoli
1 bukett persilja
1 pkt bacon
Ägg
Pepparmix och salt
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull och salta vattnet. Koka broccolin i cirka 3-5 minuter Skala potatisen och dela den i mindre tärningar. Skala och finhacka rödlöken, skär paprika i tärningar. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i kastrull när vattnet kokar. Låt broccolin koka i cirka 3-5 minuter. Under tiden kan du börja steka potatisen på medelvärme. Efter cirka 15-20 minuter kan du ha i rödlöken, paprikan och broccolin. Salta och peppra efter smak Nu är det dags att börja steka upp bacon och ägg. Då baconen innehåller mycket fett så behövs ingen olja eller smör, utan lägg baconen direkt i den varma stekpannan. Stek baconen efter egen smak, det passar lika bra med knapprig som mjuk bacon. Stek sedan upp ägg. Vi valde att steka äggen så att äggulan blev mjuk och rinnig. Provsmaka potatisen under tiden du steker den för att kontrollera så att den är mjuk och inte har någon kärna. Om den är mjuk och inte har någon kärna så är det dags att servera.

Smaklig måltid!

Kommentarer!