Stekt lax med baconströssel, citronsås och stekta grönsaker.
2016-09-17 - 19:38:05
Kan lax och bacon gifta sig och skapa en symbios med goda smaker? Hur blir det om vi lägger till lite citron?
Samt avrundar detta med att steka grönsaker och lägga till en salladsmix på detta? Resultatet visade sig bli en vinnande kombination och något som vi är stolta över att kunna dela med oss av till er.
Samt avrundar detta med att steka grönsaker och lägga till en salladsmix på detta? Resultatet visade sig bli en vinnande kombination och något som vi är stolta över att kunna dela med oss av till er.
Du behöver:
Till fisken:
4 st laxfiléer
Seafood & fish krydda
Till det gröna:
1 pkt salladsmix (Småblad med rödbetor)
1 st rödlök
1 st paprika
2 st tomater
Till såsen:
1 st citron
4 dl chreme fraiche
Flytande honung
Salt och peppar
Och till sist:
1 pkt bacon
Gör såhär:
Tina fisken. Börja sedan med att göra citronsåsen. Riv citronskal med hjälp av ett rivjärn, blanda sedan citronskalet med chreme fraiche och rör om. Tillsätt ca en msk flytande honung och en ½ msk salt och en ½ msk peppar. Rör om och ställ sedan in såsen i kylen för att vila tills det är dags att servera. Finhacka bacon och knaperstek det. När det är klart så låter du baconet vila på hushållspapper för att låta fettet rinna av. Du kan sedan skiva grönsakerna, det vill säga rödlöken, paprikan och tomaterna. Dessa kan skivas efter eget önskemål. Men vi valde att servera med rejäla bitar. Stek grönsakerna tills de fått en lätt yta. Stek sedan laxen 2,5 minuter på vardera sida. Krydda med seafood och fish-krydda. Servera sedan med salladsmix, de stekta grönsakerna och laxen. Lägg på sås och strö sedan över baconströsslet.

Vi hoppas att det ska smaka. Lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte om receptet! :)

Kommentarer!