Taco-gratäng
2016-10-14 - 15:00:00
Det har blivit standard i våra hem med fredagsmys bestående av tacos och vi på MaJo är ju inte sämre, även om vi äter tacos oberoende dag i veckan :-)
Denna gång bestämde vi oss för att röra ihop en taco-gratäng toppad med en färskoströra, istället för vanliga "plock"-tacos. Det tar ett par minuter längre, men det är värt det!
Detta behöver du till 4 portioner:
Tacoröran:
ca 700 g köttfärs
1 ½ tsk tacokrydda (receptet på vår egen hittar du här)
½ tsk Lawrys seasoned salt
ca 1 tsk sambal oelek
1 st paprika
1 st rödlök
1 liten burk majs (150 g)
1 burk chunky salsa medium (300 g)
Färskoströran:
200 g naturell färskost
2 dl creme fraiche
1 tsk grovmalen svartpeppar
Riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Stek köttfärsen tills den fått färg. Hacka under tiden ner paprika samt rödlök i mindre bitar. Här kan man välja lite själv hur stora bitar man vill ha. Vi väljer att hacka ner det ganska fint. Krydda sedan köttfärsen med Lawrys och tacokrydda. Blanda ner sambal oelek och rör runt ordentligt.
Lägg ner paprika, rödlök samt majs och stek en stund så allt blir varmt. Blanda till sist ner salsan. Lägg i ugnsfast form.
Blanda ihop färskost med creme fraiche noga och krydda med svartpeppar. Bred ut över taco-röran och toppa till sist med riven ost. Ställ in i ugnen och låt stå tills den fått lite färg och osten har smält. Tar ca 15-20 minuter.
Servera med nachochips, lite härligt krispig isbergssallad och fräsch hackad gurka!

Ät och njut! Låt det väl smaka!

Kommentarer!