Fylld kycklingfilé med klyftpotatis

2016-11-16 - 15:00:00
Att det går att tillreda kyckling på olika sätt är ingen nyhet, och ett sätt är att fylla den! Även här är möjligheterna många, du kan välja att göra en mildare fyllning, eller varför inte en hetare variant med jalapeño? 
Vi gick för den mildare varianten denna gång, dock med ett stänk av chili! 
 
Du behöver 
 
Till kycklingen:
900 g kycklingfiléer. 
1 st gul lök
1 st chili
2 dl chreme fraiche
200 g riven ost
2,5 dl grädde
Salt och pepparmix 
 
Till potatisen:
500 g potatis
3 msk matolja
Salt och pepparmix
Vitlök och örter (kryddmix)
Lawrys seasoned salt 
Chilikrydda 
 
Gör såhär:
Börja med att tina kycklingen och sätt ugnen på 225 °C Finhacka löken och chilin, reglera styrkan genom att ta bort eller behålla kärnorna i chilin. Blanda löken och chilin med chreme fraiche och tillsätt ca 1 dl riven ost. Salta och peppra efter smak och blanda ytterligare. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisen i en ugnsform och häll över matoljan samt kryddan och blanda runt. Skär ett snitt i kycklingen och fyll den med blandningen. Ett knep att hålla kvar fyllningen är att använda tandpetare för att hålla igen hålet. Var dock försiktig och ta bort tandpetarna när kycklingen är klar. Sätt in potatisen i ugnen, den ska stå inne cirka 5-10 längre än kycklingen Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll över grädde, som är till för att göra kycklingen saftigare. Häll över den överblivna rivna osten över kycklingen. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 35 minuter. 
 
Ta ut kycklingen och potatisen, smaka av och njut! Servera gärna tillsammans med en skvätt chreme fraiche och plommontomater. Lämna gärna en kommentar kring vad ni tyckte! 
 
 

Kommentarer!

Lämna din kommentar

Namn:
Kommer du tillbaka?

Mailadress: (Visas endast för Oss)

Blogg:

What's on your mind:

Trackback