Stekt pepprig lax med bönor och sallad

2017-02-05 - 15:59:38
Vi har ätit på tok för lite bönor under åren, så vi tänkte att vi ville kombinera jordiga smaker med havet. 
Det resulterade i en härlig kombination av syra, sötma och sälta. Det blev en rätt som vi definitivt kommer att göra många gånger om i framtiden. 
 
Du behöver:
 
200g vaxbönor
200 g haricots verts
250 g lax
250 g salladsmix (med rödbetor)
2-4 kvisttomater
2 dl chreme fraische
Citronsaft
Flytande honung
Salt och pepparmix
 
Gör såhär:
 
Börja med att blanda såsen, detta gör du genom att ta chreme fraische och blanda det med salt och pepparmix. 
Vi hade till och med i en skvätt flytande honung för att samspela med sältan i fisken. Ställ in såsen i kylskåpet då den ska vara kall. Lägg haricots verts i kallt vatten och låt koka upp i 4-6 minuter under lock. Under tiden kan du även steka vaxbönor i 6-8 minuter. Ta fram fisken och salta och peppra den, stek 2,5 minut på vardera sida. Och till sist, skiva tomater och stek dem tills de får en fin yta. 
Servera denna härliga rätt med salladsmix, med fördel innehållande rödbetor. 
 
 
 

Kommentarer!

Lämna din kommentar

Namn:
Kommer du tillbaka?

Mailadress: (Visas endast för Oss)

Blogg:

What's on your mind:

Trackback