Baconlindad sparris med pommes
2016-11-19 - 15:00:00
Bacon och sparris är som känt en oväntat bra kombination, sältan från bacon och de jordiga smakerna från sparris blir till en symfoni i munnen! Servera denna enkla rätt med pommes och en sallad.
Du behöver:
Citronsaft
En bukett sparris
1 pkt bacon
5 dl chreme fraiche
Salt och peppar
500 g pommes frites
Vitlök och örter (kryddmix)
Rapsolja
Salladsmix
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C. Börja med att koka sparrisen i en kastrull med saltat vatten i cirka 2 minuter. Lägg sedan upp sparrisen på en talrik och låt vattnet rinna av. Gör sedan sås bestående av chreme fraiche. Ha gärna i ett stänk citronsaft i såsen och salta och peppra efter eget tycke och smak. Sätt sedan in såsen i kylskåpet tills det är dags att servera. Lägg pommes i en ugnsform och stänk över rapsolja. Krydda med vitlök och örter och blanda runt så att kryddan fördelas. När ugnen är varm så sätter du in pommesen i cirka 15-20 minuter. Linda nu sparrisen med bacon och stek tills baconen har fått en krispig yta. Servera pommesen och den baconlindade sparrisen tillsammans med salladsmix och den kalla såsen.

Smaklig måltid!

Kommentarer!