Köttbullar i tomatsås med vitlöksbröd
2016-09-24 - 15:00:00
Köttbullar både smakar gott och är enkla att göra. Vi på MaJo ville ge oss på en liten twist på denna klassiker och det resulterade i dagens recept: köttbullar i tomatsås. Ett härligt tillägg blev att servera med vitlöksbröd. Vilket visade sig bli en fullträff att doppa i tomatsåsen.
Du behöver:
Till köttbullarna:
Ca 500 g blandfärs
2 msk pepparmix
1 msk salt
½ msk smoked paprika
2 vitlöksklyftor
Ett knippe persilja (du kan även använda fryst persilja)
1 tsk honung
1 ägg
Till tomatsåsen:
800 g krossade tomater
1 paprika
1 gul lök
Salt och pepparmix
Till vitlöksbrödet:
Vit formfranska
50 g smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk finhackad persilja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Blanda ingredienserna till köttbullarna och blanda väl. Ta fram en plåt och smörj in den med ett tunt lager olja. Rulla köttbullarna, vi valde att ge dem en större storlek än vanligt, men självklart kan du göra efter egna preferenser. Lägg köttbullarna på plåten och sätt in dem i ugnen i cirka 25-30 minuter. Hacka upp paprikan och den gula löken. Stek paprika och den gula löken på medelvärme tills de fått en viss yta, tillsätt de krossade tomaterna och låt detta puttra tills köttbullarna är klara. Du kan nu börja med vitlöksbrödet. Blanda smöret med en pressad vitlöksklyfta och finhackad persilja. Bred sedan på det blandade smöret på brödet, stek på medelvärme på vardera sida tills de fått en gyllenbrun färg.

Servera gärna med riven ost, vi använde oss av Grana Padano som en extra touch!
Smaklig måltid!
Smaklig måltid!

Kommentarer!