Marmorerade brownies med hallon
2016-11-25 - 15:00:00
Jag (Madelene) fyllde år för ett tag sen och ville bjuda mina kära kollegor på något gott fika. Så valet föll sig på Brownies. Det finns en oändlig variation på hur man kan göra brownies och vad man kan ha i, men min favorit är denna med cream cheese-röra och hallon. Dom blir väldigt kladdiga, men ack så goda! Kan med fördel göras dagen innan dom skall serveras, då dom bara mår bra av att stå till sig i kylen över natten.
Det du behöver:
Brownie-smet:
300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 g smör
2 dl strösocker
4 st ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Cream Cheese-smet:
200 g färskost (naturell)
½ dl strösocker
1 st ägg
1 msk vetemjöl
2 dl frysta hallon
Gör så här:
Smält chokladen och smöret i en kastrull på låg värme. Rör runt hela tiden så att det inte bränns vid i botten. När alla klumpar är borta, ställ åt sidan och låt svalna en liten stund.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan ner chokladsmeten och tillsätt mjöl samt vaniljsocker. Blanda (vispa inte!) till en slät smet och häll i ugnsform ca 24 x 30 cm.
Vispa ihop alla ingredienser till cream cheese-smeten och häll över browniesmeten. Ta en kniv och "marmorera" in cream cheeseen i browniesmeten. Det behövs inte så mycket. Ju mindre du blandar, desto bättre blir slutresultatet. Tryck sen försiktigt ner hallonen i smeten.
Grädda i 200°C i 20 minuter, i mitten på ugnen. Ta ut formen och låt svalna. Ställ sedan in i kyl och låt stå till sig i minst 4 timmar innan servering.
Ät och njut!


Kommentarer!