Marinerad minutbiff med råstekt potatis i ugn och svampsås.

2016-10-05 - 15:00:00
Kött och potatis är något som vi på MaJo är uppvuxna med. Men hur kan man göra detta en aning roligare i vardags samtidigt som det blir enkelt och lättlagat? Vi valde att marinera minutbiff och servera det tillsammans md råstekt potatis i ugn. Som en extra touch lyxade vi till det med en svampsås baserad på en bottenredning där vi tillsatte färskost med smak av kantarell, samt finhackade champinjoner. 
 
Du behöver: 
 
Till köttet: 
Ca 500g minutbiff
1,5 dl rapsolja
3 vitlöksklyftor
1 krm sambal oelek
½ msk paprikapulver (Smoked)
salt och peppar 
 
Det gröna:
1 kg potatis
1 pkt sockerärtor
2 röda lökar
 
Till såsen:
4 dl mjölk
2 msk mjöl
2 pkt färskost 200g (Kantarell) 
250 g champinjoner
 
Såhär gör du: 
Börja med att blanda marinaden. Ha i rapsolja i en skål och pressa sedan i vitlöksklyftorna. Tillsätt sambal oelek. Ha i paprikapulvret och salta och peppra efter tycke och smak. Lägg köttet i dubbla fryspåsar och häll ner marinaden. De dubbla fryspåsarna är till för att undvika läckage under tiden köttet vilar i kylskåpet ifall påsen skulle gå sönder. Knåda sedan in marinaden i köttet ordentligt och lägg sedan in köttet för att vila i kylskåpet i några timmar. Ju längre tid köttet får vila i marinad, desto bättre. Ta gärna ut köttet då och då och knåda det. Sätt ugnen på 200°C och skiva potatisen (cirka 0.5 cm) och rödlöken tunt. Under tiden kan du börja med såsen. Tillsätt mjölk och mjöl i en kastrull på medelvärme och rör om ordentligt. Finhacka champinjoner under tiden som kastrullen värms upp. När blandningen blivit varm så tillsätter du färskosten och häller kantarellerna. Låt detta stå och sjuda under tiden som potatisen står i ugnen och rör om med jämna mellanrum. När potatisen stått i ugnen i 15 minuter så tilsätter du rödlök. När det är klart är det dags att börja värma stekpannan för att steka köttet. Vi stekte cirka 3 minuter på varje sida. När potatisen stått inne i 25 minuter så häller du över sockerärtorna över potatisen och rödlöken. Ta ut plåten efter 30 minuter. Servera tillsammans med minutbiffen och svampsåsen.
 
 
Vi på MaJo önskar dig en smaklig måltid! 
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte. 

Kommentarer!

Lämna din kommentar

Namn:
Kommer du tillbaka?

Mailadress: (Visas endast för Oss)

Blogg:

What's on your mind:

Trackback