Lammkorv med couscous
2016-12-01 - 15:00:00
En korv som har kommit att bli en av våra favoriter är lammkorv. Vi köper denna lammkorv på Lidl då den är oerhört god och har den smak-karaktär som vi sökt efter. Ett säkert kort vad gäller kombination av smaker är att servera korven med cous-cous och stekta grönsaker.
Du behöver:
Du behöver:
1 pkt lammkorv
2 dl cous cous
2,5 dl vatten
1 burk minimajs
1 pkt sugar snaps
1 röd lök
5 dl chreme fraiche
Citronssaft
Salt och peppar.
Vitlök och örter (kryddmix)
Gör såhär:
Blanda ihop såsen bestående av chreme fraiche, citronsaft samt salt och peppar. Krydda efter eget tycke och smak. Lägg cous cous i en kastrull. Koka upp vatten i en vattenkokare och häll sedan över sedan i cous cousen. Låt stå i varm vatten ca 8-10 minuter.
Dela minimajsen sugar-snaps på mitten. Hacka sedan rödlöken i halvmånar. Häll i olja i en panna och stek först minimajsen och rödlöken. Vid sidan av så börjar du med att steka korven. Den ska stekas i cirka 10 minuter på medelvärme. När minimajsen börjar få färg så har du i sugar snaps med de övriga grönsakerna. Krydda gärna med vitlök och örter för att förstärka smakerna. Stek grönsakerna i ytterligare någon minut. Det blir godare om sugar-snapsen har ett uns krispighet!

Nu är det färdigt att servera. Smaklig måltid!
