Gratinerad portabello

2016-08-31 - 14:55:10
Hösten närmar sig, och då sitter det fint med en härlig svamprätt! Vi var nyfikna på att ge denna Portabello en egen liten twist, nämligen att fylla den med skivad falukorv. En udda kombination? Kanske det! Men sältan som falukorven och baconen bidrar med är ett vinnande koncept!
 
Du behöver (Två portioner):
 
2 st portabello-svampar 
Ca 200 g falukorv 
1 pkt bacon 
150 g färskost, vitlök och örter 
100 g färsk spenat
1 st paprika 
Riven mozarella 
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200°C. Skiva falukorven i små tärningar och strimla bacon. Stek dessa tillsammans till de fått färg. Under tiden som du steker så kan du finhacka paprikan. Häll sedan i färskosten i stekpannan för att sedan avsluta med att ha i spenaten. Ta bort foten på Portabellon och borsta av dem, fyll svampen med blandningen från stekpannan. Garnera med paprikan och riven mozarella. Sätt sedan in svampen mitt i ugnen i 15-20 minuter.
 
Smaka av och njut!