Färsk pasta med kyckling i krämig färskostsås
2016-09-10 - 22:13:50
Ikväll bjuder vi på ett recept med färsk pasta och kyckling i en krämig färskostsås i all sin goda enkelhet.
För att göra rätten mer tilltalande och lekfull för ögat valde vi att servera färskpasta med spenat och rotfruktsmak.
För att göra rätten mer tilltalande och lekfull för ögat valde vi att servera färskpasta med spenat och rotfruktsmak.
Du behöver:
500 g färsk pasta
900 g kyckling
350 g färskost med örtsmak
70 g babyspenat
1 rödlök
1 chili
3 vitlöksklyftor
1 lime
Salt och peppar
Gör såhär:
Börja med att ta ut och tina kycklingen. Skär sedan kycklingen i mindre bitar och stek den på medeltemperatur. Salta och peppra efter tycke och smak. Vi valde att pressa ner vitlöken i ett tidigt skede när vi stekte kycklingen för att smakerna skulle sugas upp ordentligt. Under tiden som kycklingen steks så kan du finhacka chilin. Du kan reglera hettan i rätten genom att behålla chilifröna. Vi valde dock att ta bort dem helt då vi inte ville att hettan skulle ta över helt. Fortsätt med att hacka rödlöken i halvmånar. Häll upp vatten i kastrull för pastan och låt det koka upp. När vätskan i stekpannan börjat försvinna helt är det dags att tillsätta övriga ingredienser. Börja med att ha i spenaten och låt den ligga i pannan tills den sjunkit ihop. Sedan är det dags att ha i chilin och rödlöken. Pressa i lime och häll sedan i färskosten. Låt kycklingen och såsen puttra ihop tills pastan har kokat klart.
Må det väl smaka!


Kommentarer!