Prästostpaj med avocadosalsa
2016-07-30 - 23:53:00
Precis som utlovat kommer här vår senaste skapelse. Nämligen prästostpaj med avocadosalsa.
Ett spännande och gott alternativ till klassikern Västebottenostpaj.
Det här behöver du:
Salsa:
2 st hackad avocado
2 st hackad tomat
1 st finhackad rödlök
2 msk finhackad basilika
Saft från en halv citron
1,5 msk rapsolja
salt och peppar
Pajdegen:
Ett spännande och gott alternativ till klassikern Västebottenostpaj.
Det här behöver du:
Salsa:
2 st hackad avocado
2 st hackad tomat
1 st finhackad rödlök
2 msk finhackad basilika
Saft från en halv citron
1,5 msk rapsolja
salt och peppar
Pajdegen:
100 g smör
2 dl mjöl
2 msk vatten
Fyllningen:
400 g grovriven prästost
400 g grovriven prästost
2,5 dl vispgrädde
3 ägg
Salt och peppar
Såhär gör du:
Börja med degen genom att blanda smöret och mjölet tills det bildar en smulig massa. Blanda sedan i vatten och knåda ihop tills du får en deg. Låt degen vila i kylen medan du blandar ingredienserna till avocadosalsan. Låt sedan avocadosalsan vila i kylen. Ta ut pajdegen och fördela den i en pajform och låt formen vila i kylen igen i 30 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader och riv osten under tiden. Ta ut pajskalet från kylen och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen under tiden som pajskalet förgräddas. Salta och peppra efter egen smak, vi rekommenderar er att vara frikostiga med pepparn. När pajskalet är förgräddat så häller du i fyllningen i pajskalet. Sätt sedan in den i ugnen i 30 minuter. Låt pajen stå på eftervärme i högst 10 minuter ifall den inte skulle vara färdiggräddad.


Servera tillsammans med avocadosalsan och sallad.
Låt det väl smaka!
Låt det väl smaka!


Kommentarer!