MaJo California Steak Toast

2016-07-26 - 21:51:00
Vi la ut en bild på Instagram för ett par dagar sen med vårt senaste verk - MaJo California Steak Toast. Vi lovade ett recept dagen efter, men ibland kommer livet emellan, så det får bli ikväll istället. 
 
Det du behöver för att göra detta är:
 
Kött:
2 st skivor California Steak
1 dl rapsolja
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk peppar
1 tsk salt
1 nypa chiliflakes
 
Champinjonstuvning:
Färska champinjoner
2 dl grädde
1 ½ dl creme fraiche
1 msk smör
1 st grönsaksbuljongtärning
Örtsalt, pepparmix, lökpulver
 
Citron & Chilisås:
4 dl creme fraiche
1 st chili (finhackad)
Rivet skal från 1 st citron
½ msk flytande honung
 
"Det gröna":
Sparris
Salladsblad
Majskolvar
 
Bröd:
Vitlöksbröd (hel botten från franska)
 
 
Så här gör du:
Blanda ingredienserna till marinaden och låt köttet vila i detta i minst 2 timmar, men ju längre, desto bättre. Detta så att smakerna sätter sig. Under tiden som köttet marineras kan du börja med champinjonstuvningen.
 
Dela svampen i lite större skivor, som du sedan steker i torr stekpanna. När svampen börjat släppa sin vätska, kan du krydda med örtsalt, pepparmix samt lökpulver. Klicka sedan i smör i pannan.
Häll över grädden samt creme fraiche och smula ner buljongtärningen. Låt puttra tills stuvningen är tjock och krämig. Låt svalna något.
 
Häll creme fraiche i en skål, riv citronskalet och finhacka chilin. Vi valde att ta bort kärnorna. Vill man ha en starkare karaktär kan man med fördel ha kvar dom. Blanda ner citronskalet och chilin i creme fraichen. Tillsätt honugen. Rör om så allt blandas ordentligt. Ställ kallt tills servering.
 
Stek köttet i rapsolja i varm stekpanna, ca 4 minuter på vardera sida, tills det fått lite färg.
Stek därefter sparrisen, ca 4 minuter. Stänk gärna över lite citronsaft i stekpannan.
Koka majsen i lättsaltat vatten. Vi använde oss av förkokt majs som bara behöver kokas upp i 4 minuter.
 
Efter detta är det bara att komponera din toast efter eget tycke. Ni får mer än gärna använda vår bild som inspiration!
 
 

Kommentarer!

Lämna din kommentar

Namn:
Kommer du tillbaka?

Mailadress: (Visas endast för Oss)

Blogg:

What's on your mind:

Trackback