Ugnspannkaka deluxe
2016-08-03 - 15:00:00
Även om vi gillar att experimentera med helt nya recept och smaker, så är det lika roligt att förnya och förbättra gamla klassiker! Idag fick det bli en liten twist på hederlig ugnspannkaka. I denna tappning är den fullproppad med svamp, lök, bacon och broccoli.
Detta behöver du:
Pannkakssmet:
3 st ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
ca 1 tsk salt
Fyllning:
1 pkt bacon
1 ask (ca 250 g) champinjoner, färska
2 st broccolibuketter, färska
1 st gul lök
Detta behöver du:
Pannkakssmet:
3 st ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
ca 1 tsk salt
Fyllning:
1 pkt bacon
1 ask (ca 250 g) champinjoner, färska
2 st broccolibuketter, färska
1 st gul lök
Sätt ugnen på 225°C
Börja med att finhacka löken, kvarta svampen, strimla baconet och hacka ner broccolin i mindre buketter. Stek först lök och bacon tills löken börjar bli genomskinlig. Lägg då ner svampen. När allt börjat få lite färg, så blandar du ner broccolibuketterna och låter dom steka med i ca 5 minuter. Lägg sedan i botten på smord, ugnsfast form. Vi använder en i teflon, ca 35 cm x 25 cm.
Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dom lätt. Häll sedan över allt mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa ihop tills smeten är slät och inga mjölklumpar finns. Vispa då ner resten av mjölken.
Häll sedan pannkakssmeten över fyllningen och ställ mitt i ugnen.
Grädda i ca 35 minuter, eller tills smeten stannat. Ta ut och låt stå till sig ett par minuter.

Dags för servering! Hoppas det skall smaka!

Dags för servering! Hoppas det skall smaka!

Kommentarer!