Långkok - Mustig Chili
2016-08-15 - 20:32:54
Visst är det härligt med långkok? Känslan av att putsa en fin köttbit och tillsätta ingredienser, och hur allt efter några timmar resulterar i en underbar smakexplosion! Idag bjuder vi på ett recept på en Mustig Chili. En rätt med bra hetta som passar utmärkt på bordet nu när kylan börjar smyga sig på!
Det här behöver du:

Till chilin:
ca 1 kg högrev
2 pkt bacon
3 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1-2 gul paprika
2 burkar konserverade tomater
1 liter mörk öl
2 färska chili
2 tsk spiskummin
2 msk oregano
Salt
Peppar
Citronsaft
Tillbehör:
Nacho-chips
Gräddfil
Rödlök, finhackad
Riven ost
Såhär gör du:
Börja med att putsa köttet från fett och senor, skär det sedan i centimeterstora bitar. Skiva bacon och stek tills det börjar brynas. Lägg därefter i köttet och stek det tillsammans med baconen. Värt att poängtera är att köttet inte behöver kryddas i detta skede. Hacka den gula löken och paprikan samt pressa i vitlöken i grytan. När du gjort det är det dags att ha i ölen och de krossade tomaterna. Låt ingredienserna koka upp sakta och skumma av köttproteinerna som uppstår på ytan. Tillsätt finhackad chili och krydda sedan med spiskummin och oregano. Låt sedan koka i minst tre timmar, men gärna längre! Glöm inte att skumma av ytan samt röra runt allt emellanåt. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera med nachos, gräddfil, rödlök och toppa med riven ost.
Kokat i 4 långa timmar och köttet är så mört att det faller isär...



Kommentarer!