Fiskgratäng med kräft & räkost
2016-08-19 - 15:00:00
Något vi inte lagar speciellt ofta hemma hos oss, är fisk. Mestadels för att vi är köttälskare av stora mått! :-)
Men när det väl lagas fisk, ska den serveras med en ljuvlig sås. Så vi svängde ihop en fiskgratäng häromdagen, för att få extra mycket sås!
Det du behöver till 4 portioner är:
Potatismos:
ca 1 kg potatis
2 äggulor
ca 1 dl mjölk
2 msk smör
Salt, vitpeppar
Fisk + sås:
4 st torskfiléer
400 g kräft&räkost
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
2 st rödlök
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
2 st rödlök
ca 2 msk dill
1 st grönsaksbuljongtärning
Salt, peppar
Citronsaft
1 st grönsaksbuljongtärning
Salt, peppar
Citronsaft
Gör så här:
Skala och koka potatisen tills mjuk. Häll av vattnet och mosa sedan potatisen med potatisstöt. Blanda ner smör samt mjölk och blanda väl. Tillsätt äggulorna, en i taget, under omrörning. Salta och peppra efter smak.
Sätt på ugnen på 200°C.
Tina fisken om den är fryst. Finhacka rödlöken. Blanda ihop kräft&räkost, creme fraiche och matlagningsgrädde. Tillsätt rödlök och dill samt smula ner grönsaksbuljongtärningen. Blanda väl. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Lägg fisken i ugnsfast form och klicka eller spritsa ut potatismoset i kanterna. Häll såsen över fisken.
Tillaga mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills potatismoset och såsen fått fin yta.
Dags för servering! Hoppas det skall smaka!


Kommentarer!